I v letošním roce si návštěvníci aquaparku v Koupelkách a koupaliště ve Vrahovicích připlatí. Důvodem zvýšení vstupného jsou podle náměstkyně primátora zvýšené ceny energií.

 

„Náklady na energie a opravy od loňska stouply v aquaparku přibližně o 700 tisíc korun a ve Vrahovicích o 350 tisíc,“ sdělila Večerníku Marcela Župková (ANO 2011). Podle jejích slov bude navýšení vstupného pro dospělého návštěvníka o 30 korun, u dětí o „dvacku“. Permanentky a on-line zakoupené vstupenky zůstanou na loňských cenách. Vstupenky on-line nemusí návštěvníci tisknout, stačí je mít v mobilu.

Jak již dříve informoval Vladimír Průša, jednatel Domovní správy Prostějov, která obě koupaliště provozuje, podporováno je rodinné vstupné pro rodiče s dětmi a stabilní zákazníky, kteří nakupují permanentní vstupy. „Mají různé výhody, třeba lehátka zdarma,“ konstatoval Průša.

Z dalších slov náměstkyně prostějovského primátora vyplývá, že navýšení cen bylo nutností a nevyhnul se mu žádný z provozovatelů podobných zařízení. „Informovali jsme se u řady z nich a mohu říci, že zdaleka nejsme nejdražší,“ dodala Župková.