Stále více prostějovských bezdomovců bude mít kde hlavu složit. Jen se po nich bude chtít, aby se alespoň na nějaký čas vzdali alkoholu. V Azylovém centru v Určické ulici může za daných podmínek přespat až 31 mužů a 9 žen. Po rozšíření by zde mělo najít střechu nad hlavou o 10 lidí více.  

 

Radní na svém posledním jednání projednávali podrobnosti kolem projektové dokumentace nutné pro navýšení kapacity centra v Určické ulici a schválili rozpočtové opatření ve výši 60 000 korun. Finance půjdou na zpracování projektové dokumentace pro nové kontejnery sloužící k sociálnímu bydlení v areálu Azylového centra.

„Konkrétně se jedná o rozšíření kapacity Azylového centra v Prostějově pro deset osob s umístěním dvojice obytných kontejnerů a jednoho kontejneru se sociálním zařízením naproti stávajících obytných buněk v areálu centra,“ potvrdil náměstek primátora pro stavební a investiční rozvoj Jiří Rozehnal (ANO 2011) a doplnil, že pracovníci Odboru rozvoje a investic vyzvali projektanty, kteří zpracovávali projektové dokumentace na předchozí záměry v Azylovém centru, k předložení cenové nabídky na zpracování dokumentace pro územní souhlas, včetně inženýrské činnosti.

Nejvýhodnější cenovou nabídku předložila firma Zdeňka Fišera z Prostějova s termínem dokončení projekčních prací a inženýrské činnosti do konce července tohoto roku. „S tou bude uzavřena smlouva o dílo,“ uvedl Rozehnal.