Po covidové pauze obnovuje Městská policie Prostějov možnost porovnat hodnotu naměřenou mobilním radarem s tachometrem ve vozidle. Zájemci tak mohou učinit tuto sobotu 3. 6. 2023 od 9:00 do 12:30 hodin. Měřit se tentokrát bude mezi kruhovým objezdem v Domamyslické ulici ve směru na Smržice po křižovatku s ulicí Tichou.

Na stanovišti „START“ budou řidičům předány informace, jakým způsobem se měření uskuteční. Je totiž zapotřebí v daném úseku označeném dopravními kužely udržet konstantní rychlost. Naměřené údaje poté nahlásí strážníci další hlídce, která opodál u stanoviště „CÍL“ předá řidiči lístek s naměřenou hodnotou mobilním radarem.

V minulosti strážníci prováděli kontrolní měření na severní obslužné komunikaci od ulice J. Lady po Hacarovu. Proč je tentokrát zvolena jiná lokalita, objasnil Večerníku ředitel MP Prostějov Libor Šebestík: „Vzhledem k tomu, že byl otevřen severní obchvat, tuto komunikaci využívá stále větší množství motoristů. Pokud bychom ji na půl dne uzavřeli, byť z dobrého úmyslu, s největší pravděpodobností bychom způsobili dopravní kolaps. Volba nového úseku byla komplikovaná, vytipováno jsme jich měli několik. Vše ale musely schválit nejrůznější instituce, a to od odboru dopravy magistrátu po Policii ČR.“

Strážníci zároveň upozorňují ostatní řidiče, že komunikace bude v době od 8:30 do 13.00 hodin oboustranně uzavřená. „Výjimku mají vozidla IZS a BUS, kterým bude průjezd umožněn,“ doplnil Šebestík.