Stejně jako každým rokem, tak i letos se ve druhé polovině května uskutečnil tradiční cyklistický výlet Předinou za poznáním. Začátek byl v sokolovně v Otaslavicích, trasa vedla přes Sněhotice, Ondratice, Brodek u Prostějova, Dobrochov, Kobeřice, Hradčany, Vřesovice, Kelčice, Vranovice, Vincencov a zpět do Otaslavic. Zhruba třicet kilometrů v letošním roce ujelo hned 168 účastníků, kterým přálo skvělé počasí. Letošní akci si všichni pochvalovali.

Už když v sobotu 27. května začala registrace, se to koly v areálu sokolovny jen hemžilo, poslední dva účastníci dorazili krátce po druhé hodině. „Všechno vyšlo parádně. Myslím si, že lepší počasí jsme objednat ani nemohli, na kola to bylo skvělé. S ohledem na to, kolik bylo v okolí akcí, byla účast více než skvělá. Ani letos nevynechal naši akci obdivuhodný pan Punčochář, který celou trasu absolvoval i ve třiadevadesáti letech, a to podotýkám, že na klasickém kole. Vysloužil si nejednou obrovský potlesk a uznání,“ prozradil s úctou a obdivem starosta Otaslavic Marek Hýbl.

Na trase čekalo v každé obci občerstvení, tedy zastávky s pravidelným doplněním energie pro všechny milovníky kol. „Ve všech obcích, které jsme navštívili, bylo opět nachystané perfektní občerstvení a každý se tak mohl posilnit na další trasu, za což jim moc děkujeme. Využili jsme také nové cyklostezky po trase, které jsou parádní. Vše jsme zakončili tradičně posezením v naší sokolovně, kde se o občerstvení postarali členové místní TJ, za což jim také patří poděkování,“ uvedl dále Hýbl. V cíli nechybělo cigáro z udírny, ale také řada alko i nealkoholických nápojů na doplnění energie po absolvování trasy.

Mezi účastníky samozřejmě nemohl chybět ani starosta Otaslavic, který tyto sportovní aktivity absolvuje pravidelně. „Já jsem trasu dal tradičně na svém starém ‚arabovi‘ a musím říct, že i někteří s elektrokoly se mnou měli problém,“ dodal Hýbl se smíchem.