Záležitost, která se řádně protahuje… Po letech příprav chtěla společnost CBA letos začít s výstavbou polyfunkční budovy s prodejnou, deseti byty a parkovištěm pro 30 aut. To vše má vzniknout na místě bývalé Kožetvorby v dolní části konického náměstí. Skutečnost zkomplikoval jeden z občanů, který se odvolal proti vydanému územnímu rozhodnutí. Zmizí někdy tento STÍN MINULOSTI?

Trochu to připomíná situaci s místním nádražím v Prostějově. I zde chtěla správa železnic budovu rekonstruovat, proti záměru se však postavil jeden z aktivistů. Než se vše podařilo administrativně pořešit, rozhodla se Správa železnic, že finance bude raději investovat jinde. Následně začala hodně hlasitě hovořit o demolici celé budovy.

Společnost CBA podala na Stavební úřad v Konici žádost o vydání územního rozhodnutí, které předchází stavebnímu povolení. Přestože jí úřad vyšel vstříc, proti se postavil jeden z občanů, který podal odvolání. „O celé situaci tak bude muset rozhodnout nadřízený stavební úřad. Věřím, že tato komplikace nepovede k tomu, že investor nakonec z dané záležitosti vycouvá. Výstavbu nového polyfunkčního domu považuji pro město Konice za přínosnou, a to zejména s ohledem na rozšíření nabídky prodávaného zboží,“ vyjádřil se starosta města Michal Obrusník, jehož jsme se při této příležitosti rovněž zeptali, jak to vypadá s plány na realizaci Penny Marketu, jenž by měl vzniknout naproti konickému zámku. „V této věci již došlo k ústní dohodě, vše by mělo být brzy smluvně dořešeno,“ reagoval Obrusník s tím, že v tomto případě se zatím počítá s výstavbou v příštím roce.