Již zítra, tj. v úterý 13. června, od 10:00 hodin se v jednací síni prostějovské radnice sejdou zastupitelé a zastupitelky ke svému řádnému 6. jednání stávajícího volebního období. A řešit budou zejména peníze, dojde však i na udělení Cen města Prostějova za rok 2022. Laureátu jsou přitom dosud v přísném režimu utajení.

Dotace se budou rozdělovat do oblasti sociální, životního prostředí, kultury, vzdělávání a sportu. Na přetřes přijde také závěrečný účet statutárního města Prostějova za rok 2022 a schválení účetní závěrky, změna o nočním klidu a zákazu požívání alkoholických nápojů na veřejném prostranství, probrána bude situace kolem Národního domu, převod akcií Servisní společnosti odpady Olomouckého kraje či plánovaná investice do vzduchotechniky. „Hlasovat se bude také o vybudování garáží na Sídlišti Svobody či discgolfového hřiště v Kolářových sadech. Schválen by měl být i projekt na vybudování a modernizaci odborných učeben v ZŠ a MŠ v ulici Palackého,“ prozradila první náměstkyně primátora Milada Sokolová (ODS spolu s nezávislými osobnostmi města Prostějov).

Tradičně se proberou prodeje a nákupy pozemků, a například některé pohledávky po neplatičích zřejmě bude muset odepsat Domovní správa Prostějov. Ke konci dojde řeč také na evergreen, kterým je situace kolem zchátralé budovy místního nádraží. A zajímavý bude i závěr zasedání, kdy tradičně dojde na dotazy, připomínky a podněty.