Co si o takových lidech myslet? Celkem 32 odpadkových košů a jeden kontejner na papír nacházející se v ulici Marie Pujmanové zničili v průběhu uplynulého roku vandalové v Prostějově. Vandalismus přišel městskou kasu na 41 tisíc korun.

 

Vybíjení frustrace či přebytečné energie na kontejnerech a odpadkových koších stojí nemalé peníze. Magistrát je naštěstí proti podobným případům pojištěný, a tak se mu finanční prostředky následně vrátí zpět.

„Je jasné, že mobiliář potřebuje údržbu a opravu z důvodů opotřebení a stáří. Co se pochopit ovšem nedá, je naprosto zbytečný vandalismus, který město opravdu stojí nemalé prostředky při následné obnově. I v letošním roce bylo městu pojišťovnou poskytnuto pojistné plnění za pojistné události při škodách na majetku. Jedná se o poškozený kontejner na papír v ulici Marie Pujmanové a poškozené nebo zničené odpadkové koše na území celého města v počtu dvaatřiceti kusů. Tady se jednalo o čirý vandalismus v celkové výši téměř jedenačtyřiceti tisíc korun,“ prozradil náměstek primátora pro komunální oblast Jiří Pospíšil (PéVéčko) s tím, že takto vynaložené finance mohly posloužit jinde a smysluplněji. Nezbývá, než souhlasit...