Hádky, obviňování, výhrůžky a anonymní udání. To vše před zhruba čtyřmi lety provázelo odkup starého domu nacházejícího se hned vedle radnice ve Smržicích. Místní opozice tehdy investici zpochybňovala s tím, že cena za zchátralou nemovitost byla přemrštěná. Podle vedení obce se nejednalo ani tak o dům jako takový, ale o strategické místo v sousedství radnice, s nímž mají zastupitelé jasné záměry. Večerník zajímalo, kam se během uplynulých čtyř let plány posunuly.

Rozlehlý, nicméně zchátralý rodinný dům byste v centru Smržic nyní už hledali marně, v roce 2021 byl zdemolován. Na využití pozemku vznikla studie. Názorné zobrazení nového a moderního polyfunkčního domu je přímo na místě vyvěšeno v podobě velkoformátové vizualizace.

„Jeho součástí budou byty, ordinace místního zubaře a veřejná knihovna. Jednáme rovněž o přesunu kadeřnictví a případně i pošty,“ nastínil současné plány starosta Smržic Aleš Moskal, jehož jsme se zeptali, v jaké fázi je aktuálně realizace těchto plánů. „Připravujeme projektovou dokumentaci, do konce roku chceme získat stavební povolení. Následně chceme na projekt žádat o finance z dotací,“ zareagoval exkluzivně pro Večerník smržický starosta.