Na základě požadavků majitelů psů přistoupilo město Prostějov k úpravě psího hřiště v Dolní ulici. Odstraněno bylo několik nevyhovujících překážek, změn doznala i brána.

„Obrátili se na mě pejskaři, kteří využívají toto hřiště. Stěžovali si, že některé překážky jsou dlouhou dobu nefunkční, jiné mohou způsobit pobíhajícím psům úraz. Vysvětlili mi, že ke cvičení svých čtyřnohých kamarádů v agility používá prvky minimum návštěvníků. Naopak je místem srazů, kde si psi užívají volnosti, honí se a podobně,“ prozradila exkluzivně Večerníku náměstkyně primátora Marcela Župková (ANO 2011).

V předminulém týdnu se proto na místo vypravili úředníci a lokalitu zkontrolovali. „Následně došlo k odstranění nevyhovujících prvků a nebezpečných překážek, přibyly odpadkové koše a opravena byla i brána, pod kterou se malí psi dokázali protáhnout, a hrozilo, že by mohli vběhnout na nedalekou komunikaci,“ uvedla Župková s tím, že prvky byly v minulosti opravovány, ale bohužel byly vzápětí dřevěné latě a desky rozkradeny. „V nejbližší době dojde k navýšení prahu u vstupní branky, aby menší psi, kteří se pod ní protáhnou, nemohli hřiště v nestřežené chvíli opustit,“ dodala.