Toto bude mazec! Drtivá většina lidí mířících z Konice ve směru do Prostějova či Olomouce jezdí přes ulici Zádvoří. Od pondělí 3. července však frekventovaná silnice dozná uzávěry, která bude platit i pro autobusy, které však jako jediné budou moci využívat cestu vedoucí z Březska přes místní část Michnov ve směru na konický Vyšehrad. Ostatní auta budou vše objíždět přes Ochoz a Hvozd.

Rekonstrukce ulice Zádvoří je nesmírně náročná i s ohledem na to, že se na ní podílejí hned čtyři investoři.

Vodaři začali s prací již v dubnu, od té doby provoz na příjezdu do centra Konice řídí semafory. Jak už jsme však avizovali, s tím bude od začátku prázdnin konec a silnice bude zcela uzavřena. Do práce se pak naplno pustí E.ON, který musí zajistit přeložku elektrického vedení. Právě sloupy totiž stojí v cestě vybudování potřebného chodníku, o což se postará město Konice. Správa silnic Olomouckého kraje se pak vrhne na opravu povrchu silnice. Vše bude spojeno s úplnou uzavírkou, která by měla trvat až do 15. září.

„Chtěl bych poděkovat občanům Březska za jejich vstřícnost v souvislosti se zřízením objížďky pro autobusy, která povede přes místní část Michnov. Pokud bychom se nedomluvili, nabíraly by spoje velké zpoždění, což by mělo negativní dopad na dojíždění do školy i do zaměstnání,“ vzkázal konický starosta Michal Obrusník s tím, že více informací se místní dozvědí v úterý 27. června. Od 17:00 hodin by v komunitním centru měla proběhnout schůzka, kdy se lidé více dozvědí o objížďkách i zajištění veřejné dopravy. „Pustili jsme se do stavby, která byla dlouho odkládána a která nám ale pak bude sloužit minimálně dalších padesát let,“ zdůraznil starosta.