Z nehody v Plumlově se bude zřejmě dlouho vzpamatovávat mladý motorkář. Auto, které ho na hlavní silnici srazilo, mu sice nezpůsobilo žádná vážnější zranění, šok však přišel, když se motorkář podíval, kdo auto řídil. Za volantem totiž nikdo neseděl. V muži by se krve nedořezal.

Duchařská záležitost se naštěstí záhy vysvětlila. Mladá, nezkušená a hlavně roztěkaná řidička (zaparkovala svou Fabii v Dukelské ulici a odešla. Nenechala přitom ani zařazený nějaký rychlostní stupeň a ani pořádně nezatáhla ruční brzdu. „Škodovka se pak samovolně rozjela směrem k ulici Rudé armády a narazila do projíždějícího muže, který jel na

motocyklu Honda ve směru od středu obce na Mostkovice,“ popsala kuriózní nehodu Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Přestože nebyl zraněn, byl motorkář v takovém šoku, že ho záchranka pro jistotu převezla na preventivní kontrolu do nemocnice. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen, stejně jako možnost, že by automobil řídil nějaký duch. Škoda na motorce a Fabii je 150 000 korun.