Rodiče pozor! K nepříjemnému incidentu došlo nedávno na zahrádce restaurace Zátiší, kde pes pokousal malé dítě. Situace je o to horší, že zvíře nebylo naočkováno. Dítě tak nejprve putovalo na urgentní příjem a následně i na infekční oddělení. Starosta města událost ohlásil na Policii ČR, která nyní vše vyšetřuje.

Restaurace Zátiší v Němčicích nad Hanou mimo jiné láká na pěkné dětské hřiště. Jeho návštěva však pro rodiče malého kluka neskončila v sobotu 10. června právě podle představ.

Syn byl na prolézačkách a přišel tam pes. Lekl se a on ho kousl do stehna. Měl prokouslou kůži, následovala cesta na urgentní příjem, kde byl ošetřen, a pak i vyšetření na infekčním, protože pes není očkován ani očipován. Přitom se volně pohybuje venku, jsme z toho v šoku,“ popsala maminka Lucie G., která chtěla varovat ostatní maminky z Němčic.

Majitel neočkovaného psa nepochybně porušil zákon. Navíc nechal zvíře volně běhat na veřejném místě. „Dozvěděl jsem se o tom z Facebooku. Informovali jsme o případu Policii ČR, v restauraci jsou kamery, z nichž by měl být dostupný záznam, který identifikuje i majitele psa,“ zareagoval na dotaz Večerníku starosta Němčic nad Hanou Martin Ernst, jehož jsme se dále zeptali, zda v městě k podobným případům dochází častěji. „Co pamatuji, tak nás se jedná o první případ pokousání. Ohledně volně pohybujících se psů pak je pravdou, že máme ve městě jednu rodinu, která je v tomto ohledu problémová, a pes jí pravidelně utíká. Nedávný odchyt si tak už budou muset zaplatit ze svého,“ informoval Ernst-.

Němčický starosta neví, který druh psa měl dítě pokousat. „Informace se hodně lišily. Nejprve jsem slyšel o velkém černém psovi a naposledy o jezevčíkovi,“ uvedl.

Jak Večerník dále zjistil, nebezpečí ze strany agresivnějších psů přibývá, naštěstí se útoky prozatím obešly bez vážnějších zranění. „Ale je to čím dál horší. Moje děti už mají ze psů strach,“ svěřila se nám jedna z maminek u mateřské školy na Prostějovsku.