V březnu letošního roku zajistilo prostějovský magistrát up deseti kusů konví, které – jak pronesly na zastupitelstvu - měly zaplatit se svého dvě náměstkyně: Milada Sokolová a Marcela Župková. Konce byly vzápětí převezeny do areálu městského hřbitova v Brněnské ulici, aby sloužily návštěvníkům při péči o hroby. Neuplynuly ani tři měsíce a konve jsou fuč! Ostatně, že se tak stane veřejně deklaroval další z náměstků Jiří Pospíšil.

„Jak jsme informovaly s kolegyní Sokolovou na zastupitelstvu, adresovali nám někteří lidé podnět, že by bylo vhodné, kdyby na hřbitově byly k dispozici konve na zalévání. Na menších obcích je to běžné a věřím, že těm, kteří budou potřebovat zalít květiny či jinou zeleň na hrobech, o něž pečují, budou konve vítaným pomocníkem,“ uvedla tehdy náměstkyně primátora Marcela Župková (ANO 2011). První náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová vyjádřila naději, že lidé budou odpovědní a konve na hřbitově vydrží k užitku všech, kteří je budou potřebovat.

Jak Večerník v uplynulých dnech zjistil, všechny konve jsou pryč! „Pět plastových a pět plechových konví bylo odcizeno. Informaci máme potvrzenou od pracovníků odboru správy a údržby majetku, kteří po nich na hřbitově marně pátrali. Velice mě chování lidí, kteří se zhlédnou ve věci za pár korun, mrzí. Ovlivnit to bohužel nijak nemohu,“ posteskla si náměstkyně.