Špatný odhad cyklisty způsobil, že začátek léta tráví v nemocnici. Na křižovatce cyklostezky s hlavní silnicí totiž špatně vyhodnotil situaci a vjel přímo před auto! Stalo se tak předminulý pátek 16. června.

Třiatřicetiletý muž si to na horském kole mířil po cyklostezce v Rejskově ulici směrem k místnímu nádraží. Souběžně s ním jel po silnici stejným směrem vozidlo, které mu bránilo ve výhledu vlevo. „Když oba dorazili na křižovatku s ulicemi Martinákova a Sladkovského, auto zastavilo v křižovatce, aby umožnilo průjezd vozidlům jedoucím po hlavní silnici,“ sdělila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Olomouckého kraje. „Cyklista se, dle vlastního vyjádření, domníval, že vozidlo zastavilo, aby mu umožnilo projet přes přejezd pro cyklisty na ulici Sladkovského, a proto vjel na přejezd.“

V tu samou chvíli ovšem jelo po Martinákově ulici ve směru od Kostelecké ulice vozidlo Škoda Yeti, které řídila třiatřicetiletá řidička. Kvůli zástavbě a vozidlu, které jí dávalo přednost, cyklistu neviděla a po jeho vjetí na přejezd pro cyklisty už neměla nejmenší šanci zabránit nevyhnutelnému střetu. Muže na kole tak srazila a ten musel být rychlou záchrannou službou převezen do prostějovské nemocnice.

„Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na osobním vozidle a jízdním kole a k zranění cyklisty. Případné ovlivnění alkoholem u obou účastníků bylo vyloučeno na místě negativní dechovou zkouškou. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na sedmdesát tisíc korun,“ shrnula následky policejní mluvčí s tím, žekolnosti nehody a míra zavinění je předmětem dalšího šetření. (ofr)