Pomáháme plnit sny našim klientům. Takto zněl slogan společnosti Top Activa Group (TAG), s níž spolupracoval také Oldřich Hlaváč. Ten se ale přičinil pouze o to, aby se sny mentálně postiženého muže z Bedihoště proměnily v reálné noční můry... Za své neblahé skutky byl zhruba před rokem odsouzen prostějovským soudem. Teprve s odstupem času vyšlo najevo, že Hlaváč spolupracoval s lidmi, kteří podnikali s Janem Šojdrem. Syn europoslankyně Michaely Šojdrové byl za rozsáhlé podvody nedávno odsouzen k šestiletému trestu.

Dvaatřicetiletý Oldřich Hlaváč nyní tráví čas ve vězení. Když byl na svobodě, vypadal na první pohled jako úspěšný mladý muž pohybující se ve světě financí. Ve skutečnosti se však opakovaně projevoval jako hyena bez jakýchkoliv zábran. Spolu s dalšími podobně smýšlejícími kumpány zcela cynicky využil problémů, do nichž se retardovaný muž i celá jeho rodina dostali. Ačkoliv se tvářil, že jim chce pomoci, ve skutečnosti je obral o minimálně 650 000 korun a uvrhl je do obrovských problémů.

Během hlavního líčení u prostějovského soudu vyšlo najevo, že do transakce byli zapojeni také „chlapci“ ze společnosti Top Activa Group, kteří si rovněž pro sebe z celé transakce urvali pohádkové prémie. Například jednatel společnosti Adam Sovadina si prostřednictvím nevýhodného úvěru přišel na 50 000 korun...

Pokud člověk trošku zapátrá, zjistí, že stejný Adam Sovadina kromě Top Activa Group působil také ve společnosti TAG consulting, již vlastnil společně s Janem Šojdrem. Syn europoslankyně Michaely Šojdrové byl přitom nedávno odsouzen za to, že obíral o nemovitosti lidi ve finanční tísni. Za tento prohřešek dostal od soudu šest let vězení natvrdo, státní zástupce jím způsobenou škodu vyčíslil na 9,3 milionu korun. Podle rozsudku Šojdr využíval tíživé situace lidí, získal si jejich důvěru a nabídl jim uhrazení dluhů. Za to však odkupoval jejich nemovitosti, činil tak pouze za zlomek skutečné ceny. Přitom jim tvrdil, že nemovitosti si budou moci po několika splátkách opět převést na sebe zdarma zpět. To se ovšem nestalo.

Všichni tři jmenovaní „úspěšní mladí muži“ se tak připojili k řadě dalších synů a dcer z „dobrých rodin“, kteří sice nic neumí, ale o to větší jsou jejich finanční nároky. Proto se vrhnou na kariéru finančních poradců. Jelikož je jejich jediným cílem získat pro sebe co nejrychleji co největší množství peněz, dostanou se brzy do křížku nejen s lidskou morálkou, ale i se zákonem.