Ve středu 28. 6. 2023 byly v prostorách prostějovského magistrátu slavnostně podepsány kupní smlouvy, jimiž Ing. Richard Benýšek, pan Marek Jedlička a společnost AGRO Haná Land s.r.o. převedli Statutárnímu městu Prostějovu pozemky v blízkosti rekreačního objektu na Pohodlí u Ptení. 

 

Tento objekt a jeho rozsáhlá zahrada mají do budoucna sloužit příspěvkové organizaci Sportcentrum – dům dětí a mládeže Prostějov pro potřeby dětí a mládeže.

"Převodcům patří velký dík, neboť tímto svým převodem za velice příznivou kupní cenu 100 Kč/mumožní do budoucna využívat rozlehlý rekreační areál v blízkosti obce Ptení pro pořádání příměstských či pobytových táborů nebo v rámci volnočasových aktivit organizovaných touto městskou organizací," uvedla 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová, v jejíž gesci je nakládání s majetkem města.

Město Prostějov se na oplátku zavázalo umístit na přilehlém oplocení po dobu 50 let ceduli s informacemi o podpoře Ing. Richarda Benýška, pan Marka Jedličky a společnosti AGRO Haná Land s.r.o. využít předmětné pozemky právě pro potřeby dětí a mládeže.

V uvedené lokalitě aktuálně Statutární město Prostějov jedná ještě o převodu dalších pozemků potřebných pro tento bohulibý záměr, a to s Obcí Ptení a se Státním pozemkovým úřadem. Vše se zdá být na dobré cestě k tomu, aby rekreační objekt mohl od začátku roku 2024 sloužit výhradně příspěvkové organizaci Sportcentrum – dům dětí a mládeže Prostějov.

OSÚMM