Statutární město Prostějov dokončuje odkup pozemků, které souvisí s hájovnou na Pohodlí u Ptení. Zatímco stavba patří městu, většina pozemků je v majetku jiných majitelů.

„V této chvíli je uskutečněn jeden prodej, další dva jsou před podpisem. Doufám, že v nejbližší době dokončíme jednání se Státním pozemkovým úřadem,“ uvedla na dotaz Večerníku první náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová.

Areál v současné době spravují Lesy města Prostějova. Po patřičných úpravách by ho mělo, pravděpodobně od ledna 2024, využívat Sportcentrum – DDM. „Zvažujeme, že bychom zde mimo jiné dělali tábory. V době, kdy areál nebudeme potřebovat, ho nabídneme školám k pobytům jak delším, tak víkendovým, k pořádání kurzů a tak dále,“ prozradil ředitel DDM Jan Zatloukal a dodal, že do budoucna uvažují o vybudování ekostřediska. „Byly tu třeba zeleninové, květinové, bylinné záhony, chovali bychom drobná hospodářská zvířata a mohli tak dětem nabídnout další kroužky jako pěstební, chovatelský,“ doplnil Zatloukal.