Hned na začátku prázdnin mohou cyklisté vyzkoušet nově vyznačené cyklotrasy na severu Olomouckého kraje. Zavedou je do Hanušovic, Starého Města a Dolní Moravy. Jde o pokračování úspěšného projektu YEScyklo. Vyznačeno už bylo 230 kilometrů cyklotras, které tvoří jedenáct okruhů.

„Jedná se už o pátou etapu projektu, jehož cílem je pokrýt Jeseníky kvalitními cyklotrasami. Hejtmanství letos na rozšíření a zkvalitnění jesenických cyklotras uvolnilo téměř půl miliónu korun,“ zdůraznil Jan Šafařík, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro regionální rozvoj.

Účelem projektu YEScyklo je přivést turisty do hor i podhůří a ukázat jim také místa, která zatím nejsou tak hojně navštěvovaná. Cyklotrasy jsou přehledně značené, součástí projektu jsou kompletní mapové podklady a dárek pro vyznavače elektrokol – na trasách totiž najdou i potřebné cyklonabíječky. Do nejvyšších moravských hor se teď cyklisté dostanou pohodlně přímo z Olomouce.

„Právě nyní začal do Jeseníků dojíždět autobus, který na přívěsu přepravuje kola pro cykloturisty. Přívěs na bicykly byl pořízen za krajské peníze a já jsem moc ráda, že se ho do provozu podařilo dostat ještě před začátkem prázdnin,“ dodala Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.