Radní to měli projednávat už při své poslední červnové schůzi, tento bod s revoluční změnou v prostějovské dopravě byl ale nakonec z programu stažen. Konšelé se ale k němu podle svých slov co nejdříve vrátí. Jde o plán města dostat cyklisty ven z Plumlovské ulice, neboť ti jsou na ní nebezpeční nejenom sami sobě, ale i ostatním účastníkům silničního provozu.

Dá se očekávat, že vedení magistrátu brzy rozhodne o zákazu vjezdu cyklistů na úzkou komunikaci v Plumlovské ulici. „Jednání o této důležité změně v systému dopravy v Plumlovské ulic jsme nezrušili, pouze odložili,“ ujistil Jiří Pospíšil (PéVéčko), náměstek primátora zodpovědný za dopravu v Prostějově. „Podle vyjádření dopravní komise města cyklisté na úzké komunikaci v Plumlovské ulici brzdí dopravu a kvůli nim se zde vytváří kolony vozidel. Komise tedy doporučila radě města zvážit zákaz vjezdu cyklistům do Plumlovské ulice,“ potvrdil dále Jiří Pospíšil s tím, že cyklisté mají hned několik možností, jak si jízdu po Plumlovské nahradit. „Paralelně vedené ulice Česká a Melantrichova jsou i pro cyklisty kapacitně dostatečně široké, navíc v Melantrichově ulici je vybudována i klasická cyklostezka. Vše ale musíme ještě pečlivě posoudit a zvážit všechny okolnosti,“ dodal Pospíšil.

Před třemi roky proběhla v Plumlovské ulici celková rekonstrukce jak silniční komunikace, tak i chodníků, parkovacích ploch a veřejné zeleně. „Ulice je to ale hodně úzká, takže cyklostezka se tam už nevešla. Silnice je užší, a pokud řidiči musí při předjíždění minout cyklistu obloukem velkým jeden a půl metru, dochází tam k hodně nebezpečným situacím. A nám jde hlavně o to, abychom dokázali zajistit právě bezpečnost,“ vyjádřil se také druhý náměstek primátora Jiří Rozehnal (ANO 2011) s gescí pro stavební investice.