Na hranici prostějovského regionu se na konci zimy mohli pochlubit unikátem, který jen tak někde nenajdete. Bohumil Koštanský totiž v Ondraticích zastával zároveň funkci starosty a roli vedoucího místní prodejny, kde den co den prodával místním potraviny. Už dříve do obchodu chodil rád vypomáhat a bral to jako jistý relax, navíc mohl prohodit pár slov s občany. V důsledku nemoci vedoucí vzal tuto práci na čtrnáct dnů na plný úvazek. Zůstal z této situace STÍN MINULOSTI, nebo se vše vyřešilo?

„Mám to jako takovou pětadvacátou funkci, kterou musím svědomitě plnit. Vedoucí našeho obchodu postihla nemoc a chceme, aby se mohla bez problémů vyléčit, tak jsem to musel vzít do svých rukou,“ prozradil tehdy s úsměvem starosta Ondratic Bohuslav Koštanský, který měl v dopoledních hodinách opravdu plné ruce práce.

Novinka to byla především pro přespolní, když o tom obec informovala na sociálních sítích. Místní totiž už byli zvyklí se v obchodě se starostou pravidelně potkávat. „Ani by si toho nevšimli, kdybychom nemuseli zkrátit pracovní dobu. Já se zde snažím pravidelně vypomáhat či zaskakovat při dovolených nebo nečekaných událostech. A jsem tady rád,“ uvedl starosta.

Po čtrnácti dnech jej ale těšilo, že může obchod znovu předat. V Ondraticích už mají i novou vedoucí, takže se zase může plně věnovat potřebám obce. „Když to jde, tak rád vypomůžu, ale jsem rád, že teď už to mám jen jako doplňkovou činnost. Bylo toho opravdu hodně a únava už byla znát,“ doplnil Koštanský, který toho stihl opravdu dost. Vybudovat překladiště bio kontejnerů, opravit vodní nádrž či vysázet alej a postavit dětské hřiště.