Město Prostějov realizuje stavební akce i o prázdninách. Patří k nim také rekonstrukce chodníků. Ta nyní probíhá v Sokolské ulici a z městské kasy ukousne přes 2,5 milionu korun. V březnu 2023 bylo vyhlášeno výběrové řízení na dodavatele rekonstrukce, v dubnu byl vyhlášen vítěz – společnost STRABAG z Prahy. Náklady jsou vyčísleny přesně na 2 598 931 korun.

 

 Předmětem veřejné zakázky je rekonstrukce chodníků a vjezdů po obou stranách Sokolské ulice. „Celková délka chodníků je 560 metrů s tím, že ve východní části jde o 300 metrů a na západní o 260 metrů. Minimální šíře chodníku je 1,5 metru a celková plocha dlažby je 1317 metrů čtverečních,“ sdělil Večerníku náměstek prostějovského primátora Jiří Rozehnal.

Rekonstrukce byla zahájena v první polovině června 2023, do první poloviny září je etapově omezen přístup k nemovitostem dotčeným rekonstrukcí chodníku v úseku od křižovatky ulic Hvězda, Karlov, Winklerova a Trávnická po Joštovo náměstí. „Hoši makají i o svátcích a práce jim jde od ruky. Velmi oceňuji vstřícný přístup, když mi přivezli větší zásilku, bez problému přesunuli bagr, abychom ji mohli dostat do domu,“ sdělil Večerníku jeden z místních a doplnil, že výměna dlažby byla nutná již řadu let. „Pořád se to odkládalo, ale stav chodníků už byl opravdu katastrofální, kolikrát jsem si podvrtl nohu, to nespočítám,“ dodal.

Další etapa rekonstrukce chodníku pokračuje ve Vrahovické ulici. Jde o severní chodník až po most s říčkou Romže. V Čechovické ulici  se opravuje východní strana chodníku od čísla 1 po číslo 39.   

„Aktuálně se připravují další stavební práce. Kromě realizace opravy Vodní ulice, jejíž součástí je rekonstrukce chodníků,  bude probíhat 2. etapa rekonstrukce ve Vrahovicích v Prešovské ulici a Čs. arm. sboru a bude zahájena oprava západní strany chodníku ve Šlikově ulici,“ doplnil náměstek primátora Jiří Rozehnal.