Tak to byl tedy šok! Hodové veselí v Němčicích narušila zpráva o znásilnění mladé dívky při cestě ze zábavy domů. K tomu došlo v noci ze soboty na neděli 23. července na cyklostezce spojující Němčice nad Hanou a Mořice.

Policisté pachatele do uzávěrky vydání nedopadli, koncem týdne vyzvali případné svědky, ať se přihlásí na čísle 158. Jakékoliv bližší informace k nebezpečnému deviantovi ovšem nezveřejnili.  

 

Celý uplynulý týden se v Němčicích nad Hanou a okolí nemluvilo o ničem jiném. Během tradičních hodů v okolí města došlo k brutálnímu činu. Pachateli se následně podařilo utéct a policie po něm intenzivně pátrá. Ozvat by se jí měli ti, kteří se v sobotu v noci pohybovali v okolí cyklostezky spojující Vrchoslavice, Němčice nad Hanou a Mořice. Jakoukoliv bližší informaci však k dispozici neposkytla. O činu ve městě mluví všichni, ale nic konkrétnějšího nikdo neví.

Policisté vyšetřují případ znásilnění, k němuž mělo dojít na cyklostezce v katastru obce Mořice. „Neznámý pachatel měl mladou ženu přinutit k nechtěnému pohlavnímu styku. Případ byl kvalifikován jako trestný čin znásilnění,“ uvedla ve čtvrtek dopoledne tisková mluvčí Miluše Zajícová s tím, že se policisté obrací i na veřejnost. „Pokud se někdo v nočních hodinách ze soboty na neděli pohyboval po cyklostezce v lokalitě obcí Mořice, Vrchoslavice a Němčice nad Hanou a všiml si zde pohybující se osoby, nebo by mohl k případu poskytnout jakékoli informace, uvítáme, pokud nás kontaktuje na lince 158,“ dodala Miluše Zajícová s tím, že s ohledem na vyšetřování nebude bližší okolnosti k případu včetně popisu pachatele zatím sdělovat. Na naše dotazy ohledně jakýchkoliv bližších informací k násilníkovi jsme se odpovědi nedočkali, a tak jsme se museli poptat jinde. Přestože se o případu v Němčicích hojně hovořilo, nikdo nic bližšího nevěděl. „Od policie jsem se dozvěděl pouze to, že došlo ke znásilnění, poškozená byla zletilá a že pachatel prý nebyl žádný maniak,“ reagoval na naše dotazy starosta Němčic nad Hanou Martin Ernst.

„Přišil bych mu ho na čelo“

Večerník se tedy rovněž vydal na místo činu. Ani oslovení místní obyvatelé však o celé záležitosti mnoho nevěděli. „Vím, že byla uzavřena cyklostezka, viděl jsem, jak to tady měli policisté od mostku zapáskované. Byly tu hotové manévry. Kde přesně se to stalo, ale nevím, prý někde cestou na Mořice,“ mávl rukou muž ve středních letech, kterého jsme potkali na okraji Němčic nad Hanou nedaleko inkriminovaného místa, kam pravidelně vyráží se psem na vycházku. „Všechny tady teď zajímá, kdo to udělal, doufám, že ho policisté chytí. V ideálním případě by mu ho měli uřezat a přišít na čelo, aby už nic podobného nikdy neprovedl,“ nebral si muž servítky.

V nedalekém altánku pak seděla skupina mladých dívek kolem osmnácti let. „Slyšely jsme o tom, policisté se prý poptávali i na hodové zábavě, ale my o tom fakt nic nevíme,“ shodly se. Zajímalo nás alespoň, zda dívky nyní nemají strach, aby se jim minimálně do dopadení pachatele nestalo něco podobného. „Trochu jo, v noci bych tedy asi teď nešla. Ale pokud by ten chlap vypadal trochu k světu… Musel by se ovšem slušně zeptat! A jestli by to byl nějakej úchyl, tak bych mu ukázala,“ vyjádřila se s lehkovážností úměrnou jejímu věku mladá dívka s odhaleným pupíkem, přičemž do vzduchu naznačovala boxerské údery.

O vývoji vyšetřování a případném dopadení pachatele znásilnění vás budeme informovat v příštím vydání Večerníku.