Ani v největších letních vedrech neustávají práce na realizování investic v oblasti školství. Zatímco mateřská škola ve Smetanově ulici bude mít nový systém na zachycování dešťové vody, základní škola v Palackého ulici prochází generální opravou střechy a krovu.

 

V areálu MŠ ve Smetanově ulici je budován systém pro zachytávání dešťové vody ze střech pavilonů A2 a A3 a spojovacího krčku A4. Voda bude následně používána pro splachování toalet v obou pavilonech. Nová akumulační nádrž je napojena na vsakovací zařízení, kde jsou vsakovány přebytky vody z akumulační nádrže. „Stavba byla zahájena v červnu a měla by být dokončena v srpnu tohoto roku,“ sdělil Večerníku náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Mnohem větší investicí je generální oprava střechy a krovu a odstranění původní plechové krytiny včetně bednění, výměna vadných prvků krovu, celkové ošetření krovu, položení nové krytiny, oprava povrchu komínů a říms a zřízení hromosvodu na budově ZŠ v Palackého ulici. „V roce 2022 byla realizována levá část střechy na této budově. Od června 2023 provádí opravu střední a pravé části stavební společnost z Brodku u Prostějova. Hotovo by vše mělo být do konce tohoto roku,“ informoval Rozehnal s tím, že náklady na kompletní opravu střechy si vyžádají 14,6 milionu korun.