Už třetí týden pokračuje rekonstrukce silniční komunikace ve Vodní ulici v Prostějově, což je spojeno s celkovou uzavírkou lokality. Stavba probíhá podle náměstka primátora Prostějova Jiřího Rozehnala podle harmonogramu a bez komplikací. Vodní ulice by pro běžný dopravní provoz měla být znovu otevřena 21. září.

Řidiči zvyklí projíždět tuto ulicí i její obyvatelé se budou muset ještě nějaký čas obrnit trpělivostí. „Oprava komunikace spočívá v odfrézování asfaltové vrstvy v tloušťce deseti centimetrů a jejího nového položení. Předpokládá se oprava zhruba třiceti procent podkladu. Část stávajících žulových obrub je propadnuta a poškozena. Proto obruby budou rozebrány a nově položeny či vyměněny. Okolní zpevněné plochy budou opraveny do vzdálenosti jednoho metru od obruby,“ objasnil náměstek prostějovského primátora pro stavební investice Jiří Rozehnal (ANO 2011) s tím, že rekonstrukce probíhá i v bezprostředním okolo hojně navštěvovaného Domu zdraví.

„Oprava probíhá tak, aby byl Dům zdraví minimálně z jednoho směru dostupný pro pacienty. V současnosti je odfrézován asfaltový deseticentimetrový povrch, probíhá napojení napojování nových dešťových vpustí a následně vyrovnání obrub. Stavba probíhá v souladu s harmonogramem a bez komplikací. Dopravní komplikace v souvislosti s uzavírkou jsme nezaznamenali,“ dodal ještě na závěr Jiří Rozehnal. Ještě připomeňme, že rekonstrukce vozovky ve Vodní ulici přijde městskou pokladnu na 3 461 987,55 korun.