Modré majáky hasičských vozidel prosvítily tmu v severní části Prostějova a v Držovicích. V noci z neděle 30. na pondělí 31. července právě v Držovicích vzplála hospodářská budova, ve které byly uskladněny zemědělské stroje, pracovní nářadí a také seno. Požár byl tak intenzivní, že plameny poškodily i střechu sousední nemovitosti. Příčina požáru je stále v šetření, ovšem mluvčí policie Večerníku sdělila, že případ je evidován jako trestný čin!

První hasičské jednotky vyjely k požáru už před půlnocí. „Zasahovali jsme u požáru hospodářské budovy v Držovicích. Ohněm byl postižen přístřešek na dřevo, podkroví a střecha hospodářské budovy v celém rozsahu. Požár jsme zlikvidovali nasazením čtyř C proudů, načež proběhlo dohašování, rozebrali střešní konstrukci a dohledávali skrytá ohniska termokamerou,“ informovala ještě o tři čtvrtě na dvě v noci prostřednictvím Facebooku Lucie Balážová, tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje. „Příčinu zjišťuje náš vyšetřovatel. Škoda určitě přesáhne jeden milion korun. Díky našemu rychlému zásahu se však podařil uchránit sousední rodinný dům a další hospodářská budova,“ dodala Balážová s tím, že k místu neštěstí bylo povoláno hned sedm hasičských jednotek. Zasahovali profesionálové z Prostějova a dále dobrovolní hasiči z Držovic, Mostkovic, Kostelce na Hané, Žešova, Dubu nad Moravou a Vrahovic.

Vyšetřováním tohoto mohutného požáru se zabývají také policisté. „Hospodářská budova sloužila jako sklad především zemědělských strojů, pracovního nářadí a sena. Oheň napáchal předběžnou škodu za dva miliony korun. Vlivem zahoření došlo k poškození plechové střechy sousedního domu, na které byla škoda předběžně stanovena na 200 tisíc korun,“ sdělila Večerníku Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Policisté také zjišťují, od čeho tak velký požár vznikl? „Co bylo příčinou, je v současné době v šetření. K újmě na zdraví nedošlo. V souvislosti s touto událostí byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin poškození cizí věci,“ prozradila Zajícová.