Zvířecí drama se šťastným koncem! Strážníci městské policie si přijeli pro pejska, který vylekaně pobíhal po prodejně OBI v Konečné ulici v Prostějově. Fenku Border kolie uvázal před obchodem její páneček, ta se však při silné bouřce polekala a utrhla se. Pánečka v tu chvíli ale hledala marně, proto se dostala až na služebnu městské policie...

 

„V sobotu devětadvacátého července v odpoledních hodinách bylo prostřednictvím linky 156 přijato oznámení o odchycení zaběhnutého psa na prodejní ploše obchodu OBI. Na místě hlídka od oznamovatele zvíře převzala. Podle čipu se majitele zjistit nepodařilo. Fenu borderkolie tedy strážníci převezli na služebnu,“ informovala Večerník Tereza Greplová, vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov.

Naštěstí ale celý příběh skončil po pár desítkách minut šťastně. „Netrvalo dlouho a o odchycené zvíře se přihlásil majitel, který se po telefonické domluvě dostavil na služebnu a pejska si vyzvedlm“ prozradila Greplová.

Osmapadesátiletý muž bydlící mimo Prostějov celou situaci také strážníkům vysvětlil. „Uvedl, že šel do obchodu nakoupit a psa nechal venku. V tu chvíli se přes Prostějov zrovna přehnala bouřka, která fenku vystrašila natolik, že se jí podařilo utéct a vběhnout do obchodu, kde byla následně odchycena,“ zprostředkovala vyjádření vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov.