Jako kulečníková koule se podle policistů odrážela Škoda Octavia od dálničních svodidel ve chvíli, kdy její šofér absolutně nezvládl předjíždění nákladního automobilu. Na zasněžené a zledovatělé vozovce nezvládl řízení a bylo jen velké štěstí, že po nárazech neutrpěl žádná zranění.

V pondělí 18. ledna v devatenáct hodin došlo na 30. kilometru dálnice D46 ve směru z Prostějova na Olomouc k havárii Škody Octavie. „Její devětačtyřicetiletý řidič při předjíždění nákladního automobilu nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a dostal smyk. V důsledku toho vozidlo narazilo do středových svodidel, od kterých se odrazilo, přejelo oba jízdní pruhy a narazilo do pravých svodidel. Poté se otočilo do protisměru a zastavilo. Ke střetu s jiným vozidlem ani ke zranění osob při nehodě nedošlo,“ konstatoval tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje František Kořínek.

Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 50 000 korun. „Alkohol u řidiče policisté na místě vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Jeho přestupek vyřešili uložením pokuty,“ dodal policejní muvčí.