Tohle bylo hodně nepříjemné... Na rovném úseku silnice mezi Němčicemi nad Hanou a Prostějovem došlo v pátek 11. srpna před devátou hodinou k vážné nehodě. Čtyřicetiletý řidič Škody Fabia jedoucí ve směru na Výšovice u křižovatky na obec Vřesovic narazil do před ním zpomalující Škody Superb. Následky jsou vážné. Nejstarší dítě ve voze transportoval do Fakultní nemocnice Brno vrtulník.

Na uplynulé páteční ráno dlouho nezapomene rodina, která se osobní Fábií vypravila na cesty. Rodiče se třemi dětmi ve věku od 3 do 7 let svou pouť zakončili na přehledné silnici mezi Němčicemi a Výšovicemi. Tatínek si roli řidiče užíval natolik, že už nedokázal odvrátit střet s druhým vozem. Po střetu zůstaly na místě kromě dvou vraků také hned čtyři zranění. Kromě řidiče Fabie se jednalo o tři jeho děti ve věku od tří do sedmi let.

„Nejstarší z nich jsme s poraněním břicha a s podezřením na vnitřní zranění letecky transportovali do brněnské nemocnice. Další dvě děti včetně řidiče byly převezeny do prostějovské nemocnice. U muže se jednalo o poranění kolene, zranění dvou dětí byla lehká a žena spolujezdkyně zraněna nebyla. Ve vozidle Superb pak nebyl nikdo zraněn,“ informovala Večerník Lucie Mikisková, tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje.

Nebylo ještě ani 8.45 ráno, když došlo ke střetu. Podle policistů stálo za nehodou s největší pravděpodobností překročení rychlosti Fabie. „Na základě dosavadního zjištění čtyřicetiletý řidič Fabie, jedoucí směrem na Výšovice, zezadu narazil do zpomalující Škody Superb. Jel v nepřiměřené rychlosti,“ sdělil na dotaz Večerníku Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Nehoda zůstává v šetření prostějovských dopravních policistů, kteří odhadli škodu na Superbu na 150 000 a na Fábii 30 000 korun. „Žádný z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu,“ doplnil Hejtman.