Společně fetovali, kradli i plodili děti. A to hned čtyři. Životní cesty Josefa Lakatoše a Silvie Pilarové se však v průběhu uplynulého roku rozešly. Dcera známého olašského aktivisty Ladislava Lakatoše zůstala v nechvalně proslulém domě na Rozhonově ulici a její manžel putoval k mamince na „Husák“.

Přestože ještě loni v květnu byli oba zloději odsouzeni společně, minulé úterý 8. srpna již dorazil Lakatoš k soudu sám. Kvůli nedodržování „podmínky“ mu totiž akutně hrozí trest vězení...

 

Třiatřicetiletá Silvie Pilarová a o dva roky starší Josef Lakatoš byli loni v květnu odsouzeni za to, že celkem ve třech případech okradli starší lidi při nakupování v supermarketech. Dvou krádeží se dopustili v Lidlu na Újezdě a jedné ve „starém“ Kauflandu na Okružní ulici. Jejich oběti přitom mnohdy vůbec nic nepostřehly, oba zloděje usvědčily až záznamy z bezpečnostních kamer. Ve všech peněženkách zloději objevili platební karty, z nichž se Pilarová opakovaně zkoušela vybrat desítky tisíc korun. Zbytek obsahu tašek obvykle vyhodili někde do křoví. „Kvůli tomu jsem přišel o veškeré doklady, které jsem si musel pracně vyřizovat. Nejenže to něco stojí, špatně se hýbu, a tak pro mě bylo tohle naprosto zbytečné běhání po úřadech skutečným utrpením,“ zdůraznil tehdy rozhořčeně jeden z poškozených.