Šestnáct policistů, dva psovodi, letecká služby s vrtulníkem a šestačtyřicet hasičů – to vše bylo uplynulý pátek večer v pohotovosti poté, co policie obdržela oznámení o zmizelém osmdesátiletém muži z Pivína. Ten odešel z domova těsně po obědě a do večerních hodin o sobě nedal vědět. Pátrači hlavně díky vrtulníku našli seniora na poli, na kterém se pohyboval zcela zmateně!

 

„V pátek osmnáctého srpna kolem sedmnácti hodin a třiceti minut jsme přijali oznámení o pohřešovaném téměř osmdesátiletém seniorovi, který odešel z místa bydliště v Pivíně po třinácté hodině na obvyklou procházku a doposud se nevrátil domů. Rodina jej hledala, ale bohužel bezvýsledně, proto se obrátila na policii,“ prozradila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Vzhledem ke zjištěným okolnostem se ihned rozjela pátrací akce a provedeny byly kontroly míst, kde by se dotyčný mohl nacházet. „Ty však zpočátku neměly kladný výsledek. Ke spolupráci byla proto přizvána letecká služba. Policisté ve vrtulníku seniora krátce před jednadvacátou hodinou nalezli na poli mezi obcemi Pivín a Klenovice na Hané, kde se bezradně pohyboval,“ přinesla radostnou zprávu Zajícová. „Po nalezení jej do své péče převzala zdravotnická záchranná služba a převezla na ošetření do nemocnice,“ dodala k úspěšné pátrací akci mluvčí krajské policie s tím, že do akce bylo nasazeno šestnáct policistů včetně dvou psovodů, letky a šestačtyřiceti hasičů.