Noční můru prožili v minulém týdnu obyvatelé jednoho z bytových domů ve Svolinského ulici v Prostějově. Pracovníci, kteří v jednom z bytů měnili okna, při práci poškodili vstupní schody k domu a bez vysvětlení odjeli. Obyvatelé proto na pomoc zavolali městskou policii.

 

Strážníci na místě škodu vyhodnotili jako vyšší než 10 000 korun. „V tomto případě se jednalo už o trestný čin, tak jsme věc předali Policii ČR,“ prozradil Večerníku Libor Šebestík, ředitel Městské policie Prostějov.

Policisté ale případ odložili a dále se jím nezabývají. „Firma, která poškodila schody, uznala, že je vina na její straně. Nešlo o úmyslné jednání a nedošlo k protiprávnímu jednání. Věc bude řešit s poškozenými po své linii občansko-právní cestou,“ zareagovala na nás dotaz tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje Miluše Zajícová s tím, že policisté oznámenou událost pod ČJ uložili a dále se jí nezabývají.

Sdílní moc nebyli ani obyvatelé domu. „Jo, byli jsme naštvaní, protože neřekli ani popel a ujeli. Naštěstí se k tomu firma postavila čelem, takže to dobře dopadlo. Nezlobte se, víc vám neřeknu, není to v mé kompetenci,“ uvedl muž, který si nepřál být jmenován.