Tak je to za námi. V rámci projektu SeČTeno se v pátek 18. srpna na obrazovkách ČT výraznou měrou prosadila Konice a její okolí. Nejenže místní mohli sledovat místa a lidi, které dobře znají, navíc se dozvěděli i řadu zajímavých informací nejen o současnosti, ale i budoucností svého regionu.

 

 Během pátku byly připraveny hned čtyři obsáhlé vstupy z Konice, odkud se pak vysílaly i Události v regionech. Trávník před zámkem, odkud se vysílalo, byl při této příležitosti posečen do výše pažitu na fotbalovém svatostánku ve Wembley. Jednotlivé reportáže se pak zaměřily na hlavní potíže i klady Konicka.

„Myslím, že všechny potěšila zejména informace pana doktora Lenfelda, že do jeho ordinace v dohledné době nastoupí další zubař. Naopak problémy lze v budoucnu očekávat u pediatrů, kde po uzavření praxe dvou stávajících lékařek se bude náhrada za ně hledat asi velmi obtížně,“ srovnal redaktor ČT Martin Laštůvka, který celé vysílání připravil a společně s Ivou Kubánkovou také moderoval.

Dalším z témat byla také doprava. „Olomoucký kraj má evidovat nevyhovující stav řady silnic na Konicku a je připraven do nich v následujících letech investovat. Tak uvidíme,“ dodal Martin Laštůvka, který přípravou celodenního vysílání strávil zhruba dva týdny. „Vše proběhlo podle představ, i počasí nám vyšlo, takže nezbývá než poděkovat městu Konice za spolupráci,“ uzavřel Laštůvka.