Říká se, že čistota je půl zdraví, a zdaleka to neplatí jen o čistotě tělesné. Prostějov má to štěstí, že je považován za velmi pohledné a udržované město, odpadky v ulicích vidíte jen málokdy. Lví podíl na tom má velice propracovaný systém svozu a likvidace nejen odpadu komunálního, ale také bioodpadu, skla, papíru či umělých hmot.

Sami Prostějované se v posledních letech naučili velice dobře odpad třídit, což jednak ulehčuje práci svozové firmě, a druhak to šetří spoustu peněz městské pokladně. Ostatně magistrát každoročně svoz a likvidaci odpadů dotuje desítkami milionů korun, což je jeden z největších výdajů z městského rozpočtu. Podobě je tomu i v okolních městech, městysech a obcích prostějovského regionu. K čistotě samozřejmě nejvíce přispívají i samotní občané, kteří dokážou udržet pořádek okolo odpadových nádob a kontejnerů, hojně využívají sběrných dvorů, a nezakládají tak byť neúmyslně černé skládky v okolí stanovišť kontejnerů na tříděný odpad. Dnešní speciální tematická dvoustrana PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku dává nahlédnout na téma odpadu z hodně velké blízkosti.

 

 

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO & KAM S ODPADEM najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večenríku, které je právě v prodeji