V Olomouckém kraji začal nový školní rok. V pondělí 4. září mezi studenty zavítal Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje a Aleš Jakubec, krajský radní pro oblast školství.

„Chci všem mladým lidem, kteří dnes začínají školní rok, popřát, aby se jim ve škole dařilo, aby je učení bavilo a dobře je připravilo na jejich budoucí zaměstnání,“ uvedl hejtman Suchánek, který první školní den zavítal pozdravit studenty do Šumperka, konkrétně do tamní střední a vyšší odborné zdravotnické školy.

Olomoucký kraj zřizuje většinu středních škol v regionu, u kterých se významně podílí na jejich modernizaci financováním investičních akcí. Žáci vybraných oborů jsou podporováni prostřednictvím studijních a učňovských stipendií, které slouží jako motivace studia oborů žádaných na trhu práce.

„Chtěl bych popřát, především studentům prvních ročníků, hodně zdaru v novém školním roce a doufám, že obor, který si vybrali, byl pro ně dobrou volbou a studium bude o to snazší. Dále bych chtěl všem učitelům popřát pevné nervy, sílu a trpělivost, protože jejich povolání není vůbec jednoduché s ohledem na jejich obrovskou zodpovědnost, právě vůči studentům,“ dodal radní Jakubec.