Je pravda, že tělocvična v budově bývalé základní školy na Husově náměstí pamatuje snad i druhou světovou válku a po celou dobu až do současnosti neprošla žádnou rekonstrukcí. Přesto ji velmi často využívá i veřejnost, pro kterou je otevřená. Část sportovců tak poslala Večerníku kritický dopis na adresu prostějovského magistrát. Jak ale vzápětí vyšlo najevo, je to tak trochu s křížkem po funuse...

 

„Obrací se na vás výbor bývalých žáků ´Husovky´ s prosbou. Po pětašedesáti letech jsme se podívali do tělocvičny jmenované školy. K našemu zděšení se v nic nezměnilo. Je již sto roků pořád ve stejném stavu, jako když ji pan Nedělnik postavil a předal k užívání žákyním a žákům. Výbor prosí a žádá prostějovské zastupitele – zařiďte rekonstrukci! Jsme v 21. století a výbor vzpomíná na secvičnou spartakiády, kdy paní učitelka Štemberská stála na pódiu a křičela na nás neposlušné děti, že špatně cvičíme. Tělocvična je pořád stejná, jako by to bylo včera,“ poslal zmíněný výbor do redakce dopis, pod kterým jsou podepsání pánové Trnavský, Štěrba, Svoboda a paní Slavíková.

Večerník se ihned obrátil s dotazem na magistrát. Otázka zněla jednoduše, zda se počítá s rekonstrukcí zmíněné staré tělocvičny? „Statutární město Prostějov permanentně monitoruje potřeby škol a má připravenou projektovou dokumentaci na rekonstrukci vámi zmíněné tělocvičny, a to od prosince 2022. Tato položka bude zařazena do návrhu rozpočtu stavebních investic na rok 2024,“ potěšil všechny sportovce i kritiky Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek prostějovského primátora, který má v gesci právě stavební investice.