Strážníci prostějovské Městské policie jsou zvyklí na ledasco. Jejich úsilí si tentokrát v uplynulých dnech vysloužili dva živočichové. Nejdříve volala vyděšená žena, která našla na zahradě užovku. Ovšem dvoumetrovou! Poté zaujala zpráva, že prodavačky v květinářství ohrožuje netopýr...

Mnozí lidé mají opravdovou fobii z hadů, což byl zřejmě i případ z předminulé soboty 2. září. „Krátce před polednem se na linku tísňového volání obrátila žena s tím, že nalezla na zahradě velkého hada stočeného v keři. Strážníci na místě zjistili, že se jedná o užovku červenou. S jejím odchytem pomohli hlídce přivolaní hasiči. Následně byl dvoumetrový plaz převezen do obchodu ZOO doma ve Vodní ulici, kde se o něj může přihlásit majitel,“ sdělila Tereza Greplová, vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov.

Na stejném místě skončil před časem i jiný hádek stejného druhu. Pětadvacet centimetrů dlouhé „děťátko“ hledalo azyl u bankomatu. Již začátkem července totiž vyjížděli strážníci do sběrného dvora v Anenské ulici rovněž kvůli hadovi, který se nacházel mezi odpadem. „Jednalo se o užovku, již hlídka po odchytnutí vrátila zpět do volné přírody," uvedl tehdy inspektor Petr Zapletal.

No, a to není ze zvířectva všechno. Minulou středu 6. září prostějovští strážníci vyjížděli za ještě zajímavější kuriozitou. „Hodinu po poledni byli strážníci přivoláni k odchytu netopýra, který vlétl do prodejny květin na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově. Zmatený savec byl hlídkou odchycen a následně vypuštěn do volné přírody v biokoridoru Hloučela,“ podotkla Tereza Greplová.