Hrůza a děs, jen se na to podívat! Policisté a lékaři spěchali v pátek 15. září odpoledne do Olšan u Prostějova, kde došlo k závažné dopravní nehodě devítileté cyklistky. Ta jela na kole po chodníku bez přilby, a navíc telefonovala. Okolnosti, které ji záhy postihly, dívenku krutě vytrestaly.

Předminulý pátek v odpoledních hodinách jela hlídka dopravních policistů do Olšan u Prostějova, kde se stala dopravní nehoda. „Na místě zjistila, že devítiletá holčička jela na kole po chodníku vedoucím podél komunikace směrem do centra. U jednoho z místních domů náhle sjela na silnici na přechod pro chodce, aniž by se rozhlédla. V tu dobu místem projížděly dva autobusy, které jely za sebou, a do druhého z nich narazila. Řidička autobusu, který byl v době nehody bez cestujících, chtěla zabránit střetu, ale to se již nepodařilo. Holčička narazila do zadní části autobusu za výstupními dveřmi, upadla na komunikaci a autobus jí zadním kolem najel na dolní končetinu,“ popsala nehodu Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Jak policisté o něco později zjistili, dívenka při jízdě neměla na hlavě nasazenou cyklistickou přilbu a telefonovala. „Mladá cyklistka byla z místa nehody převezena záchrannou službou do Fakultní nemocnice Olomouc. U obou účastnic byla na místě provedena negativní dechová zkouška. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na pět tisíc korun,“ dodala mluvčí krajské policie s tím, že nehoda je nadále v šetření policistů z dopravního inspektorátu.