Když se kácí les… O tom, že jinak nezbytný převoz zemědělských plodin dokáže na silnici nadělat pořádnou paseku, netřeba polemizovat. Začátkem uplynulého týdne k tomu došlo také v Krumsíně a okolí, kudy se vozila kukuřičná řezanka.

Skutečnost, která čas od času nějakého toho řidiče řádně naštve. Pokud si právě umyjete auto, pak nikoho nepochybně nepotěší jízda po silnici, na niž zemědělci z pole vytahali doslova tuny bahna. Kromě nečistoty jde i o zdraví. Po blátě to na silnici totiž pořádně klouže, o čemž by mohli mluvit zejména motorkáři.

„Minimálně dvě hodiny se nekonal žádný úklid silnice, přitom každých pět minut projel pořádně zablácený traktor s kukuřičnou řezankou,“ kritizoval ve skupině Prostějov Bez Cenzury notně zablácenou silnici u Krumsína Pavel K.

Podle dalších diskutujících však k čištění silnice docházelo s přestávkami i v průběhu odvozu. Po jeho skončení měla být komunikace vyčištěna zcela. „Je jasné, že to nebudou čistit po každé jízdě. Ale jezdil tam traktor a už v průběhu prací silnici čistil kartáči. Musí to dočistit hlavně po dokončení,“ reagovala například Hana D.