Tento případ vzrušil celou republiku. Sympatická a pracovitá zubařka Magdalena Š. pocházející z Konice byla loni na podzim vzata do vazby. Stalo se tak v souvislosti s úmrtím pofidérního léčitele a šéfa bizarní sekty, který si vysokoškolsky vzdělanou ženu omotal kolem prstu mimo jiné tvrzením, že byla v předchozím životě dozorkyní v Osvětimi, za což teď musí pykat! Po téměř roce byla Magdalena propuštěna na svobodu, rozsudek v celé věci však dosud nepadl, a tak jí stále hrozí, že se za mříže bude muset vrátit.

Magdalena Š. je viněna z toho, že svého tehdejšího životního partnera Richarda Š. spolu s další ženou omámily a následně skalpelem podřezaly. Ona sama se hájí tím, že to bylo výhradně na základě jeho vlastního přání zemřít. Obě ženy dle svých slov po mužově úmrtí čekaly, až jeho tělo zmizí, jak jim měl slíbit. Když se to nestalo, tak se den po tragické události samy přihlásily na policii.

 

O zrušení vazby rozhodl Městský soud v Praze, z věznice byla Magdalena Š. propuštěna minulé úterý 26. září. „V tuto chvíli je tedy na svobodě. Žádná pouta, žádné mříže, žádná vězeňská cela. Můžeme také prozradit, že je v pořádku a ve společnosti lidí, kteří jí pomáhají. Stále je však obžalována z vraždy a hrozí jí trest v rozmezí 12 až 20 let,“ uvedla na facebookových stránkách „Spravedlnost pro Magdalenu“ Ilona Novotná z Konice, která dlouhodobě bojuje za omilostnění mladé ženy, již zná od dětství.

Právě v Konici Magdalena vystudovala gymnázium, z něhož po maturitě přešla na Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy. Zde žily i její maminka s babičkou, které pravidelně navštěvovala. Vzájemná a velmi silná pouta s rodným městem narušil až skutečně toxický vztah se samozvaným léčitelem. „Magdu znám od školky, kdy jsme se staly nejlepší kamarádky a prožily spolu krásné dětství plné radosti, smíchu, úžasných dobrodružství a skvělých vzpomínek. Byly jsme prima parta holek. Bohužel poslední dva roky s námi přestala úplně komunikovat a my jsme si marně lámaly hlavu proč. Teď už to bohužel víme, Magdin život se změnil v noční můru, z níž nenašla úniku,“ shrnula další absolventka konického gymnázia pocházející z Březska.

Soud s obžalovanou Magdalenou Š. začal u Městského soudu v Praze letos v dubnu, aktuálně pokračuje podrobnými výslechy četných svědků. Rozsudek tak dosud nepadl.