Okamžiky hrůzy musela minulou středu 4. října před polednem prožívat mladá maminka, která s jednoletým dítětem v kočárku přecházela bílou zebru přes silnici ve Svatoplukově ulici. Na přechod se vřítila řidička osobního vozidla, která už nestačila včas zabrzdit a zabránit srážce.

 

Ve vozidle Volkswagen jela třiapadesátiletá žena a přehlédla chodkyni, které nedala přednost. Ta přitom vezla po přechodu pro chodce v kočárku své jednoroční dítě. Když šoférce došlo, že by měla zastavit, bylo už pozdě. Nedobrzdila a narazila...

„I přes prudké brždění na poslední chvíli se nepodařilo zabránit kontaktu mezi vozidlem a kočárkem. Jen díky tomu, že matka držela kočárek pevně, nespadl na zem. Dítě bylo i tak z preventivních důvodů společně s matkou převezeno do nemocnice na vyšetření,“ konstatovala následky střetu Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

„Požití alkoholu u obou žen bylo vyloučeno dechovými zkouškami. Hmotná škoda byla v tomto případě vyčíslena na jeden tisíc korun,“ doplnila Zajícová s tím, že tato závažná nehoda je stále v šetření dopravních policistů.