Několik let trvalo, než se úředníci z magistrátu dohodli s občany ze sídliště Moravská na způsobu revitalizace této prostějovské lokality. Letos konečně chtěli radní vyhlásit výběrové řízení na zhotovitele projektové dokumentace, vše se ale odkládá...

 

Na úterní schůzi radní projednávali návrh na zrušení zadávacího řízení na projektovou dokumentaci regenerace sídliště Moravská. Večerník pochopitelně zajímalo, proč?

„V rozpočtu jsme na vypracování projektu počítali s částkou 2,4 milionu korun. Do výběrového řízení se však přihlásil jediný zájemce, a to s nabídkou přes čtyři miliony korun. Tato cena byla neúměrně vysoká, proto jsme celé řízení v červnu zrušili a vyhlásili nové. Do něj se ale už nepřihlásil žádný zájemce, tudíž jsme nyní odhlasovali rovněž zrušení konkurzu,“ vysvětlil Večerníku Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora pro stavební investice v Prostějově.

Podle něj magistrát přikročí k dalšímu vyhlášení výběrového řízení zhruba v listopadu. „Ano, zkusíme to ještě jednou. Myslím si, že projektanti samotné realizace regenerace sídliště Moravská. Když to dobře půjde, dostaneme se k ní až v roce 2025,“ zalitoval Rozehnal.