Speciální a zcela novou automobilovou stříkačku CAS 20 za více než osm a půl milionu korun obdrželi předminulé pondělí 2. října vrahovičtí dobrovolní hasiči. Účelová požární nástavba je výrobkem firmy Kobit ze Slatiňan. Předání moderního stroje proběhlo slavnostně před prostějovskou radnicí.

 

Vozidlo svou koncepcí, zpracováním a bezpečnostními prvky odpovídá i těm nejvyšším nárokům, které jsou V SOUČASIS na hasičské automobily kladeny. V nástavbě je umístěna nádrž na 4 000 litrů vody, 240 litrů pěnidla a vybavení pro pomoc u co nejširší škály zásahů. Počínaje požáry přes technické pomoci a konče třeba dopravními nehodami.

Slavnostního předávání před prostějovskou radnicí se za město Prostějov zúčastnili primátor František Jura za ANO 2011 a také náměstkové Jiří Rozehnal, Jiří Pospíšil, Miloš Sklenka a náměstkyně Marcela Župková. „Financování vozidla probíhalo vícezdrojově. Z celkové ceny 8 548 650 korun jsme se podíleli částkou 5 748 650 korun, prostřednictvím Generálního ředitelství hasičského záchranného sboru byla poskytnuta dotace 2 500 000 korun. Z Olomouckého kraje byla získána dotace ve výši 300 000 korun,“ spočítal primátor Prostějova František Jura.

Po rekonstrukci hasičské zbrojnice je to další významná investiční akce, kterou město Prostějov podpořilo vrahovické hasiče. „Zároveň to může být i pozvánka pro zájemce, kteří by právě s touto moderní technikou chtěli pracovat. Vrahovická jednotka do svých řad aktuálně hledá nové členy. Vítán je každý, kdo má chuť pomáhat a učit se novým dovednostem,“ uvedl další z primátorových náměstků Jiří Pospíšil.

Vrahovičtí hasiči v této souvislosti připravují ještě jednu slavnostní akcí. Již tuto sobotu 21. října se před vrahovickou zbrojnicí uskuteční slavnostní křest této právě získané automobilové stříkačky.