Přes měsíc stála zlatá Škoda Octavia zaparkovaná v Šerhovní ulici za Národním domem a čekala na svého majitele či majitelku. Jelikož vozidlo bylo odstaveno v zákazu zastavení, pojistili si jej botičkou i strážníci. A tak věrny vůz čekal a čekal, ale marně. Nakonec své místo opustil na korbě odtahového vozu.

 

„Majitel, který má trvalé bydliště v České republice, byl dohledán a vyzván k odstranění vozu,“ prozradil Večerníku Libor Šebestík, ředitel Městské policie Prostějov. Podle našich informací není ale zrovna při penězích, takže na výzvy nereagoval. Vůz nechtěl ani exekutor, který seznal, že přeprava do Čech by stála víc finančních prostředků, než by vynesl prodej staré služebnice.

Proto vlastník komunikace, prostřednictvím odboru správy a údržby majetku města, nechal vozidlo odtáhnout na náklady provozovatele. Po provozovateli bude rovněž vymáhán poplatek za přiložení botičky a poplatek za uskladnění vozidla. Spáchaný přestupek je postoupen k řešení příslušnému správnímu orgánu, kde může být uložena pokuta do pěti tisíc korun," popsal sled událostí Šebestík.

I když „ovečka“ přišla o domov, není vyloučeno, že při dražbě najde nový. Na svá léta vypadá celkem zachovale.

Více práce ale její odjezd přidal strážníkům. V době, kdy ji zdobila botička, působila Octavie jako strašák pro řidiče hledající místo k zaparkování…