Také si myslíte, že na velikosti nezáleží? Jste na omylu! Jsou případy, kdy na velikosti rozhodně záleží! Své o tom ví téměř třicet procent domácností v Evropě – tzv. singels.

Populace stárne, mladí lidé odchází z domova a nejsou ničím tlačeni do svazků a manželského života. To vše jsou důvody, proč se domácnosti s pouze jedním členem (singels) stávají v současnosti tolik moderními. Například ve věkové skupině do 35 let žije každý třetí sám. Podle sociologů jsou mezi nimi hlavně lidé s velice zajímavou a dobře placenou prací. Jeden člověk jen těžko za týden nasbírá po pěti kilech prádla od každé barvy, aby naplnil celou pračku. Dvoulitrová konvice je rovněž zbytečností, stejně jako velká trouba nebo topinkovač. A to je jeden z důvodů, proč se na ně zaměřuje stále více firem.

Stále více firem poskytuje spotřebiče s dvouletou zárukou, které umožní velkou úsporu místa a energie pro všechny, kteří žijí sami. Přitom ale neztrácí na svých vysokých parametrech ani výkonu! Tyto výrobky mají totiž stejný, mnohdy i lepší výkon jako ty běžné, ale nemusíte vařit dva litry vody kvůli jednomu hrnku kávy nebo rozpalovat velký sendvičovač pro „ukuchtění“ jednoho chutného sendviče. V jejich nabídce najdete malé topinkovače, sendvičovače či například rychlovarnou konvici s objemem pouze 0,5 litru.

 

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO & ELEKTRO najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vyšel v pondělí 16. října