Tady se věci pomalu, ale jistě hýbou kupředu. Opravdu nebývalý ohlas vzbudila přede dvěma lety informace o tom, že by místo areálu bývalých uhelných skladů v Kostelci na Hané mohl vyrůst nový Penny Market. Názory na jeho výstavbu se však od počátku lišily, současné vedení města je ale jeho vzniku nakloněno.

Drtivá většina lidí z Kostelce na Hané by pravděpodobně vznik nového supermarketu ve městě přivítala. Nicméně brzy se ukázalo, že se někteří z místních dívají na celý projekt s nedůvěrou. Zpochybňovali potřebnost takto velkého prodejního místa v Kostelci na Hané, který se nachází nedaleko Prostějova, a zároveň upozorňovali na to, že by mohl „položit“ stávající obchodníky.

I z tohoto důvodu nakonec město přede dvěma roky odmítlo žádost investora o okamžitou změnu územního plánu a rozhodlo se vše řešit komplexně až v rámci nového územního plánu. A to se nyní děje. „Po zralé úvaze se přikláníme se k variantě, že by návrh nového územního plánu měl výstavbu nového supermarketu umožnit. Myslíme si, že by to znamenalo přínos zejména s ohledem na rozšíření prodejní doby i zvýšení konkurence,“ reagoval aktuálně pro Večerník kostelecký starosta Ladislav Hynek s tím, že poslední územní plán města pochází z roku 2008.

Návrh nového územního plánu chtějí v Kostelci dokončit v průběhu letošního roku, následně k němu budou moci lidé vznést námitky a připomínky. „Věříme, že v příštím roce dojde k jeho schválení,“ přeje si Hynek.

Z katastru nemovitostí vyplývá, že zanedbaný areál bývalých uhelných skladů aktuálně vlastní prostějovská firma zabývající se správou nemovitostí patřících podnikateli z Přerova. Toho se však Večerníku kontaktovat nepodařilo.