Letos v dubnu došlo v městském domě v Rozhonově ulici u prostějovského nádraží ke rvačce mezi dvěma bratry, po níž zůstala zničená televize, povalená lednice, zničené dveře a rozbitá okna. Ty si měli nájemníci na vlastní náklady zasklít. Nakonec tak ovšem do konce letošního září neučinili, následně prostějovská Domovní správa přikročila k jejich kompletní výměně. Stalo se tak na základě předem plánované investice.

 

Už v první polovině letošního dubna strážníci v městském domě v Rozhonově ulici zasahovali při rvačce dvou bratrů. „Jeden z nich byl rozhořčen natolik, že začal svému protivníkovi demolovat zařízení bytu. V amoku rozmlátil pět oken, výplně dvou dveří a poničil i další vybavení bytu,“ informovala tehdy vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov Tereza Greplová s tím, že škoda na poničených oknech a dveřích vznikla i majiteli domu, kterým je město Prostějov.

Letos v červnu Domovní správa informovala o tom, že by nájemníci měli do dvou týdnů poničený majetek na vlastní náklady nechat opravit, a to včetně oken, jež bylo třeba nechat zasklít. K tomu dle informací jedné z našich čtenářek nedošlo. „Ta venkovní okna, která si tam cikáni zničili, nakonec nikdo nezasklil, nyní je město nechává vyměnit za plastová,“ informovala Večerník žena.

Zástupci Domovní správy připustili, že se nakonec s nájemníky dohodli na tom, že okna nemusí zasklívat. Proč? „Dveře opraveny byly, stejně jako vnitřní okna. Na těch venkovních oknech jsme nakonec netrvali, neboť v průběhu času se přiblížila kompletní výměna všech oken v celém domě za plastová. S touto nezbytnou investicí počítal městský rozpočet už od loňského roku a aktuálně k ní dochází,“ vysvětlila začátkem října Marie Hájková, vedoucí odboru kanceláře jednatele Domovní správy Prostějov.

Jak Večerník dále zjistil, násilník, který se tehdy pustil do demolice bytu, má do domu úředně zakázaný vstup. „My jsme hlavně rádi, že v domě v Rozhonově ulici aktuálně nikdo nedluží na nájemném a že se tam navzdory občasným incidentům situace ve srovnání s minulostí opravdu zlepšila,“ dodala Hájková s tím, že v minulosti zde bydleli zejména cikánští feťáci, kteří se opakovaně vloupávali do již vyklizeného městského bytu.