Splatnost poplatku byla do 30. 6. 2023. Sazba místního poplatku za komunální odpad byla od 1. 1. 2023 zvýšena na částku 792 Kč, občané města od 65 let věku mají úlevu ve výši 192 Kč, platí tedy 600 Kč. 

Nově jsou osvobozeni poplatníci, kteří v příslušném kalendářním roce dovrší 80 a více let věku. Pokud máte nastaven na platbu za odpady trvalý příkaz, je potřeba jej změnit na aktuální sazbu, v případě dovršení věku 80 let, trvalý příkaz zrušit.

Pokud si nejste ve své záležitosti jisti, můžete se obrátit telefonicky, e-mailem nebo osobně na referentky oddělení poplatků a plateb Finančního odboru Magistrátu města Prostějova:

Ing. Evu Kovaříkovou, tel. 582 329 105, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Hanu Studenou, tel. 582 329 108, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Ing. Michaelu Schindlerovoutel. 582 329 707, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Bližší informace k platbě místního poplatku naleznete zde.

Magistrát města Prostějova umožňuje pro své občany na svém Portálu občana nově i možnost úhrady poplatků i jiných závazků vůči úřadu prostřednictvím platební brány GP webpay: https://rap.prostejov.eu/

Pokud by nebyl místní poplatek zaplacen včas a ve správné výši, je správce poplatku, Finanční odbor Magistrátu města Prostějova, povinen jej vyměřit platebním výměrem, na základě kterého může být zahájeno vymáhání tohoto nedoplatku.