Stojí pár desítek korun a jsou velmi oblíbené. Řeč je o miniaturních modelech významných prostějovských budov, které se prodávají v turistickém informačním centru. Magistrát již nechal vyrobit radnici, zámek a synagogu. Novinkou je nyní Národní dům.

 

Na středeční tiskové konferenci rady města informovala první náměstkyně primátora Milada Sokolová o tom, že město Prostějov má k dispozici již čtvrtou památku do kapsy. Je jí secesní Národní dům. „Miniaturu Národního domu jsme obdrželi od výrobce tento týden a k dostání je za 73 korun v turistickém informačním centru. Zájemci si dále mohou zakoupit model zámku a bývalé synagogy, dnes kostela Husův sbor. Miniatura radnice, kterou jsme obdrželi před několika týdny, je však od úterý vyprodána. Takže ihned doobjednáváme další. Jakmile bude radnice opět k dispozici, budeme hned informovat veřejnost,“ uvedla Milada Sokolová.

Miniatury prostějovských památek mizí z pultů informačního centra velice rychle. „Těší nás, že je o miniaturky prostějovských památek zájem, a popřemýšlíme, zda pro příští turistickou sezónu nepřipravit do kolekce miniatur ještě další památku,“ říká první náměstkyně primátora Milada Sokolová.