Není snad v Prostějově veřejné záležitosti, která by byla více sledována. A tou je stav chodníků v Prostějově. Nedávno jsme se poohlédli za jedním velkým STÍNem MINULOSTI z Čechůvek, kde kousek chodníku byl naposledy opravován snad za druhé světové války! Další stížnosti chodí z Barákovy ulice v Prostějově. Tady mají občané ale jiné problémy s chodníkem. A rovněž hodně složité...

„Nedávno se v ranních hodinách opět propadl chodník před domem v ulici Barákova číslo 27. Stalo se tak již posedmé během půl roku,“ poslal magistrátu už v polovině září stížnost Antonín Koudelka z Prostějova. „Vždy přijedou pracovníci technických služeb a zasypou díru v zemi dvěma kolečky štěrku. Nikomu to není divné, kam se ztrácí pod chodník. V základové zdi domu se objevila již velká vlhkost. Za čtyřiadvacet hodin odvlhčovač zajistí ve sklepě tři litry vody, což nikdy dřív nebylo. Máme za to, že pod chodníkem protéká potrubí kanalizace, což je zapotřebí opravit,“ láteřil dále Koudelka. „Je neskutečné, jak radnice přistupuje k opakovanému problému,“ povzdechl si. „Doufám, že konečně bude provedena řádná oprava chodníku,“ vznesl následně občan Prostějova svůj požadavek.

Kompetentní odbor magistrátu se k tomuto problému bezprostředně vyjádřil. „K opakovaným propadům chodníku před domem v Barákově ulici číslo 27 uvádíme, že v této trase statutární město Prostějov nemá a nevlastní žádné inženýrské sítě. Příčinou propadu chodníku může být únik z vodovodního řadu nebo dešťových svodů z jednotlivých nemovitostí. V místě propadu provedeme výkop do větší hloubky pro zjištění příčiny a následně to budeme řešit s vlastníkem inženýrské sítě nebo majitelem domu,“ uvedla Alexandra Klímková, vedoucí odboru správy a údržby majetku města.