Sdílená kola jsou v Prostějově čím dál populárnější, aktuálně si můžete zapůjčit modré či růžové jízdní kolo od dvou společností provozujících v našem městě tuto oblíbenou službu. Zatím bylo zvykem, že fungovala „jen“ deset měsíců v roce kromě ledna a února. To se má již od příštího roku změnit!

 

Prostějovští konšelé na svém úterním jednání odsouhlasili uzavření dodatku ke smlouvě o provozování bikesharingu o dva měsíce, tedy na leden a únor roku 2024, se společností Rekola. Za prodloužení služby sdílených kol zaplatí magistrát za každý měsíc částku 70 000 korun bez ohledu na počet výpůjček.

„Víme, že o sdílená kola je v našem městě obrovský zájem, v minulých letech jsme však službu přerušovali na zimní měsíce leden a únor. Společnost Rekola nás oslovila s tím, že bychom mohli zkušebně nabídnout provoz sdílených kol i v zimně. Rozhodli jsme se nabídku akceptovat. Mimo jiné také proto, že tímto způsobem získáme komplexní informace k zájmu o sdílená kola a jejich vytížení během celého roku. Toto nám může být dobrým vodítkem pro příští koncesní řízení na sdílená kola,“ vysvětlila Milada Sokolová (ODS spolu s nezávislými osobnostmi města Prostějov), první náměstkyně primátora.